سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نشانه های استرس جنگ

استرس جنگ ترسی طبیعی و البته مخرب است. با اینکه تجربه جنگ، موضوعی است که ممکن است برای هر فردی در طول زندگی اش ایجاد نشود. اما به هر حال در هر دوره تاریخ، در مکانی جنگ و نزاع وجود دارد. به همین دلیل افراد ممکن است دچار اضطراب شوند که این شرایط برای آنان نیز ایجاد شده و یا در معرض آن قرار گیرند. این ترس معمولا با بروز برخی از محرک ها بیشتر می‌شود. از طرفی می‌تواند زندگی افراد را به طور کامل مختل کرده و در عملکرد آنان اختلال ایجاد کند. امروزه به دلیل دسترسی گسترده به اینترنت و اخبار، افراد بیشتر در معرض این محرک‌ها قرار گرفته و چنین چیزی را تجربه می‌کنند. از این رو باید خود را برای شرایط احتمالی آماده کرده و حتما از یک متخصص کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس جنگ می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

 

استرس جنگ به چه معناست؟

استرس جنگ در واقع پاسخی است که ما از لحاظ روانی یا جسمانی به اخباری که در معرض آن قرار می‌گیریم؛ می‌دهیم. هر فردی، زمانی که از وقوع جنگ حتی در کشوری دیگر مطلع می‌شود؛ دچار استرس و اضطراب شده و تلاش می‌کند تا در ذهن خود احتمالات مختلف را تجسم کند. این نوعی مکانیسمی غریزی برای بقاست که روان ما تلاش می‌کند تا ما را در حالت آماده باش نگه دارد. پس تا حدی می‌توانیم بگوییم که تجربه این این استرس طبیعی و البته ضروری است. اما نباید بگذاریم تا پیشروی کرده و برای خود و یا دیگران فاجعه سازی کنیم.

نشانه های استرس جنگ

 

افراد دارای ترس از جنگ را با توجه به نشانه های شان می توان تشخیص داد و به آن ها کمک نمود. با اینکه در بیشتر موارد، بزرگسالان خود به صورت مستقیم این موضوع را بیان می‌کنند که از جنگ می‌ترسند. اما به هر حال این موضوع با علائمی همراه است که حتی در کودکان نیز می‌توان متوجه آن شد. این نشانه ها به شرح زیر هستند.

  • مختل شدن خواب (بیدار شدن به صورت مکرر از خواب)
  • بیقراری
  • مختل شدن تمرکز
  • بروز کابوس های شبانه
  • احساس نگرانی در مورد آینده
  • بالارفتن ضربان قلب
  • احساس حالت تهوع
  • سرگیجه
  • بروز حملات پنیک
  • خیالپردازی کردن در مورد جنگ
  • چک کردن مداوم اخبار
  • گریه کردن

چطور با استرس جنگ مقابله کنیم؟

اما چطور می‌توان استرس جنگ را کنترل کرد؟ برخی از افراد بیان می‌کنند که اصلا چرا باید چنین ترسی را سرکوب کرد وقتی انقدر غریب الوقوع است؟ از آنجایی که چنین ترسی، بسیار شدید و ناگهانی بوده و می‌تواند منجر به بروز مشکلات روانی و جسمانی زیادی برای شما گردد؛ بهتر است با روش هایی آن را کنترل نمایید. با اینکه در شرایط بحرانی، کنترل کردن چنین ترسی دشوار است. اما تمرین کنید که در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و در مرحله بعدی از روش های زیر استفاده نمایید.

محدود کردن دسترسی به اینترنت و اخبار

شاید بتوان گفت بخش اعظمی از استرس و ترس از جنگی که تجربه می‌کنیم؛ ناشی از چک کردن مداوم فضای مجازی و اخبار است. در صورتی که بسیاری از اخباری که در فضای مجازی منتشر می‌شوند؛ اصلا حقیقت ندارند. از این رو زمانی که دچار چنین ترسی شدید؛ تلاش کنید تا از تلفن همراه، تلویزیون و به طور کلی وسایل ارتباطی فاصله بگیرید.

استفاده از تکنیک های خودمراقبتی

با اینکه بهتر است در هر شرایطی، تمرینات خودمراقبتی را انجام دهید؛ اما استفاده از این روش در زمان جنگ، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. منظور از خودمراقبتی در این زمان استفاده از تکنیک های تنفسی، آرام سازی عضلانی و حتی تمرینات مایندفولنس است. از انجام مدیتیشن و مراقبه نیز در این زمان غافل نشوید.

حضور در یک گروه حمایتی مانند خانواده

در چنین شرایطی باید به دنبال کسب حمایت عاطفی از نزدیکان و یا یک گروه پشتیبانی مانند خانواده باشید. سعی کنید با آنها وقت گذرانده و حواس خود را از اتفاقات پیرامون؛ پرت کنید.

پذیرش شرایط پیش بینی ناپذیر

برای غلبه بر استرس جنگ ، باید این موضوع را بپذیرید که برخی از موضوعات در کنترل شما نیستند. همواره شرایط پیش بینی ناپذیری ایجاد می‌شود که باید از لحاظ روانی خود را برای آنها آماده کرده و واکنش مناسبی داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با دلایل بروز نگرانی از آینده کلیک نمایید.

بحث نکنید

زمانی که صحبت از جنگ می‌شود؛ ممکن است با نظرات مختلف و گاها متضادی مواجه شوید. اصلا بحث نکنید و تنها شنونده باشید. اگر بخواهید پاسخگوی تمام این نظرات باشید؛ میزان فشار روانی در شما بیشتر تشدید می‌گردد.

کمک گرفتن از روانشناس

گاهی استرس جنگ به قدری زیاد می‌شود؛ که به تنهایی و با روش‌هایی که گفته شد؛ قادر به کنترل آنها نخواهید بود. از این رو بهتر است از یک متخصص کمک گرفته و این موضوع را اصولی برطرف نمایید.

تاثیر استرس جنگ بر روی کودکان

فراموش نکنید که کودکان نیز به طور کامل متوجه شرایط شده و استرس جنگ را تجربه می‌کنند. از طرفی آنها هنوز نمی‌دانند که چطور باید در مورد احساسات خود صحبت کرده و این ترس را بروز دهند. به همین دلیل باید در این شرایط بیشتر به آنها توجه کرده و در کنار آنها باشید. زمانی که شما استرس خود را کنترل کنید؛ آنان نیز ترس کمتری را تجربه خواهند کرد.

تاثیراتی که جنگ بر روی زندگی کودکان دارد

در صورت وقوع جنگ، کودکان از آسیب پذیرترین گروه ها هستند. برخی از تاثیراتی که جنگ می‌تواند بر زندگی آنها داشته و به طور کلی آینده آنان را نابود کند؛ شامل موارد زیر هستند.

??تغییر شکل خانواده آنها به دلیل عدم حضور و یا کشته شدن یک یا همه اعضای خانواده

??پرخاشگری و فشارآوردن والدین به کودکان به دلیل استرس جنگ

??کاهش کیفیت و یا توقف تحصیل و آموزش کودکان

??فضای امن برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت برای آنها از بین می‌رود

??بالا رفتن اضطراب کودکان به دلیل مواجه شدن با صدا و تصاویر آزاردهنده ناشی از حملات جنگی

??تجربه احساس تنهایی به شکل غیرقابل تحمل برای تجربه استرس جنگ

??کشته شدن و یا جراحت های جبران ناپذیر برای کودکان و یا خانواده آنها

??حقوق ابتدایی کودکان به طور کلی نادیده گرفته می‌شود

برای کاهش استرس جنگ در کودکان چه کنیم؟

 

از آنجایی که آنان به اندازه بزرگسالان قادر به کنترل استرس جنگ در خود نیستند؛ شما به عنوان والد باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهید؛ تا آنها احساسات منفی کمتری را تجربه نمایند. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می‌باشند.

نیازی به صحبت کردن به صورت مداوم در مقابل آنان نیست: با اینکه احتمالا خودتان هم از شرایط پیش آمده مضطرب هستید؛ اما لزومی به صحبت کردن در این مورد به صورت مداوم وجود ندارد.

زمان بیشتری را با آنان بگذرانید: در چنین شرایطی بیشتر در کنار آنها مانده، بازی کنید و سعی کنید به آنها اطمینان دهید که از آنان حمایت خواهید کرد.

به آنها ابراز احساسات کرده و دلگرمی ایجاد کنید: بیشتر از قبل به آنها ابراز احساسات کنید و به آنها دلگرمی دهید.

عواقب روانی جنگ

جنگ حتی اگر سریعا پایان یافته و هیچ آسیبی به شما و اموالتان نزند؛ اما پیامدهای روانی آن تا سالها برای شما ماندگار خواهد شد. مانند هر بحران دیگری، جنگ نیز آثاری خواهد داشت که به برخی از آنها در این قسمت اشاره می‌کنیم.

_ ابتلا به افسردگی

_ اختلال در عملکرد تحصیلی و شغلی

_ ابتلا به حملات پانیک

_ بروز اختلال وسواس فکری عملی

_ ابتلا به اختلالات اضطرابی

_بروز اختلال استرس پس از سانحه

سخن پایانی

جنگ یکی از بدترین اتفاقاتی است که می‌تواند برای یک کشور بیافتد. همانطور که در کشور خودمان شاهد این موضوع هستیم که هنوز پس از گذشت سالها از جنگ تحمیلی، هنوز هم عده ای با اثرات آن دست و پنجه نرم می‌کنند. از این رو ترسیدن از آن طبیعی است. اما نباید اجازه داد تا استرس جنگ عملکرد طبیعی شما را مختل کند. از این رو بهتر است از لحاظ روانی، خود را برای آن آماده کرده و حتما با یک روانشناس نیز مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس جنگ می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

 

منبع: استرس جنگ چیست؟