سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بیماری های مقاربتی چگونه منتقل می شوند؟

بیماری های مقاربتی چگونه منتقل می شوند؟

بیماری های مقاربتی طیف وسیعی از بیماری ها را در بر می‌گیرند که در بیشتر موارد قابل درمان نبوده و همچنین از راه تماس جنسی منتقل می‌شوند. در مورد برقراری رابطه جنسی سلامت جسمانی هر دو نفر از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین اگر فردی مبتلا به یکی از انواع بیماری های آمیزشی باشد؛ باید در این مورد صادق بوده و رابطه جنسی را به صورت محافظت شده انجام دهد. برخی از افراد تصور می‌کنند که ابتلا به این دسته از بیماری ها به معنی به پایان رسیدن زندگی جنسی آنهاست. اما اینگونه نیست و اگر افراد در صورت اطلاع از این موضوع، به درمان و کنترل آنها بپردازند؛ می‌توانند به فعالیت جنسی خود ادامه دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری های مقاربتی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

منبع:بیماری های مقاربتی چگونه منتقل می شوند

 

بیماری های مقاربتی

نکته ای که در مورد بیماری های مقاربتی وجود دارد؛ این است که بیشتر آنها تا مدت زمانی به صورت پنهان در بدن وجود دارند. در واقع فرد در صورت ابتلا هیچ نشانه ای نداشته، اما ناقل است و می‌تواند آن را به دیگران منتقل کند. این بیماری ها نشانه ها و عوارض متفاوتی ایجاد کرده و همچنین به طرق مختلفی بین افراد منتقل می‌شوند. آمار ابتلا به این بیماری ها به طرز چشمگیری در حال افزایش است که این سلامت نسل آینده را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند. افراد بهتر است در این مورد اطلاعات کافی را کسب کرده و از آن پیشگیری کنند.

 نشانه های ابتلا به بیماری های مقاربتی

همانطور که گفته شد؛ بیماری های مقاربتی تا مدتی علائم خاصی بروز نمی‌دهند. اما بعد از به اتمام رسیدن این دوران، نوع علائم و همچنین شدت آنها متفاوت است. برخی از آنها شامل موارد زیر می‌شوند.

??در زنان

در بیشتر موارد در زنان با ابتلا به بیماری های مقاربتی، شاهد بروز عفونت های مکرر، تغییر رنگ و غلظت و یا بوی ترشحات واژن، ایجاد زخم و بثورات در ناحیه تناسلی، خارش، درد در حین رابطه جنسی، خونریزی بی دلیل و… هستیم.

??در مردان

در مورد مردان نیز در هنگام ابتلا به بیماری مقاربتی در صورتی که خود فرد مطلع نباشد؛ نشانه های مختلفی مانند زخم و دانه های پوستی در ناحیه تناسلی و ران ها، درد در ناحیه بیضه ها، درد در هنگام برقراری رابطه جنسی، ترشح یا خونریزی غیر عادی از آلت تناسلی بروز می‌کند.

برخی از انواع بیماری های مقاربتی

 

دسته بندی های بیماری های مقاربتی متفاوت است. برخی از افراد آنها را براساس عامل ایجاد کننده مانند انگل، ویروس و باکتری تقسیم بندی می‌کنند. در این قسمت به بررسی انواع مختلف بیماری های آمیزشی می‌پردازیم.

?سوزاک

سوزاک در اثر انتقال باکتری، ایجاد می‌شود. این بیماری علاوه بر درگیری ناحیه تناسلی بر سلامت چشم ها و دهان نیز موثر است. از طرفی نشانه های این بیماری معولا تا ده روز آشکار شده در غیر این صورت احتمالا تا 90 روز این مدت طول بکشد.

?سفلیس

عامل ایجاد کننده سفلیس نیز باکتری است. سفلیس انواع مختلفی داشته و در مراحل مختلفی آشکار می‌شود. همچنین علاوه بر ناحیه تناسلی در مواردی حتی بر دستگاه عصبی نیز تاثیر داشته و همچنین در سطح پوست هم شاهد بروز زخم های عفونی خواهیم بود. تورم غدد لنفاوی، تب، خارش زخم های پوستی و… از نشانه های ابتلا به این بیماری هستند.

?ایدز

ایدز در با وجود ویروس اچ آی وی ایجاد می‌شود. برخی از افراد ممکن است ناقل این بیماری باشند؛ اما هرگز به ایدز مبتلا نشوند. این بیماری به شدن سیستم ایمنی را تضعیف کرده و باعث بروز مشکلات زیادی برای افراد می‌گردد.

?تبخال تناسلی

بسیاری از افراد تبخال تناسلی و زگیل تناسلی را بیماری های یکسان در نظر می‌گیرند. اما این بیماری از طریق زخم های باز روی پوست منتقل شده و همچنین باعث بروز بثورات پوستی در فرد دیگر می‌گردد. این بیماری در مراحل اولیه نشانه های خاصی ندارد؛ اما با مرور زمان منجر به بروز تاول در ناحیه تناسلی، درد و سوزش در هنگام ادرار و… می‌شود.

?زگیل تناسلی

زگیل تناسلی در صورت ابتلا به سویه های خاصی از ویروس اچ پی وی بروز می‌کند. این بیماری نیز از طریق پوست قابل انتقال است. پیشروی این بیماری در مواردی باعث بروز سرطان نیز در افراد می‌شود.

?هپاتیت

هپاتیت یکی از خطرناک ترین بیماری های مقاربتی محسوب می‌شود. افراد با ابتلا به این بیماری که عامل آن ویروس است؛ دچار آسیب و التهاب در ناحیه کبد نیز می‌شوند. برخی از نشانه های آن شامل زردی پوست و چشم ها، حالت تهوع و شکم درد، تیره شدن ادرار، خستگی و… می‌شود. همچنین خود هپاتیت نیز انواع مختلفی دارد.

?تریکومونیازیس

عامل این بیماری انگل است. در بیشتر موارد در مردان بدون نشانه باقی می‌ماند اما حداکثر تا یک ماه بعد از ابتلا نشانه ها بروز می‌کنند.

?شپش دستگاه تناسلی

طبیعی است که عامل شپش نیز انگل است. این بیماری از طریق موهای زائد ناحیه تناسلی منتقل می‌شود. به همین دلیل افراد باید برای داشتن رابطه جنسی سالم، به بهداشت فردی خود نیز اهمیت دهند.

?گال

گل به وسیله یک کنه ریز و بیماری زا در افراد ایجاد می‌کند. این کنه در پوست حفره ای ایجاد کرده و تخم گذاری می‌کند. در این حالت نیز بیشتر شاهد بروز علائم پوستی در افراد هستیم.

?کلامیدیا

عامل ایجاد کننده کلامیدیا باکتری است و جزو انواع غیر شایع بیماری های مقاربتی محسوب می‌شود. دوره پنهان این بیماری در مقایسه یا سایر، بسیار کوتاه تر است و تقریبا 7 تا 12 روز طول می‌کشد.

?شانکروئید

شانکروئید نیز در اثر ابتلا به نوعی باکتری در افراد ایجاد می‌شود. این بیماری منجر به بروز زخم های پوستی دردناک شده و احتمال ابتلا به اچ آی وی را به شدت افزایش می‌دهد.

?ویروس اچ پی وی

یکی از شایع ترین انواع بیماری های مقاربتی، ویروس اچ پی وی است. این بیماری سویه های مختلفی داشته که هر کدام از آنها مشکلاتی ایجاد می‌کنند. برای این بیماری واکسن هایی طراحی شده است که از ابتلا به برخی از سویه ها پیشگیری می‌نماید.

?مولوسکوم

مولسکوم نیز در اثر یک بیماری ویروسی ایجاد شده و می‌تواند کودکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. گاهی نشانه های این بیماری بدون نیاز به درمان از بین می‌روند؛ اما احتمال پیشروی آنها نیز وجود دارد.

راه های انتقال بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی همانطور که از اسم آنها نیز مشحص است؛ از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شوند. اما برخی تصور می‌کنند که تنها راه انتقال آنها رابطه واژینال است. اما این بیماری ها می‌توانند از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی و حتی تماس پوستی نیز در مواردی منتقل شوند. تعدد شریک های جنسی این احتمال را بسیار بالا می‌برد. از طرفی گاهی فرآورده های خونی نیز می‌توانند فرد را آلوده کنند. مادری بارداری که مبتلا به یکی از بیماری های مقاربتی است؛ در این دوران، در حین زایمان و حتی در شیردهی نیز می‌تواند بیماری را به کودک خود منتقل کند.

تشخیص بیماری های مقاربتی

تشخیص بیماری های مقاربتی، تنها از عهده پزشک متخصص بیماری های عفونی، زنان و اورولوژیست ساخته است. بیمار در ابتدا معاینه فیزیکی شده و در مراحل بعدی آزمایش های مختلفی از او گرفته می‌شود.

 درمان بیماری های مقاربتی | بیماری های مقاربتی قابل درمان

 

در برخی موارد بیماری های مقاربتی قابل درمان بوده، اما گاهی این بیماری ها نه تنها درمان نمی‌شوند؛ بلکه پیشروی نیز می‌کنند. راه های درمانی مختلفی در این زمینه وجود دارد که بستگی به نوع بیماری و شدت آن در افراد دارد.

ویروسی: این دسته از بیماری های مقاربتی یا به خودی خود از بین رفته و نیازی به درمان ندارند و یا به طور کلی نمی‌توان آنها را درمان کرد.

باکتری: درمان این گروه معمولا با آنتی باکتری ها قابل انجام است.

انگلی: برای بیماری های مقاربتی انگلی نیز افراد باید از داروهای خوراکی یا موضعی استفاده نمایند.

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

از آنجایی که روش های درمانی این بیماری ها قطعی نیست؛ بهتر است افراد از بروز آنها پیشگیری کنند. برای اینکار بهتر است از کاندوم استفاده کرده، بهداشت شخصی خود را رعایت کنند و همچنین از داشتن روابط جنسی متعدد با افراد مختلف نیز بپرهیزند. همچنین بهتر است افراد به صورت دوره ای معاینات لازم را در این زمینه انجام داده تا از ابتلا به آنها اطمینان حاصل کنند.

سخن پایانی

با اینکه ابتلا به بیماری های مقاربتی تا مدتی با نشانه ای همراه نیست؛ اما اگر افراد به سلامت جنسی خود اهمیت دهند و نکاتی را رعایت کنند به این بیماری ها مبتلا نمی‌شوند. همچنین به دلیل باورهای نادرستی که در این زمینه وجود دارد؛ افراد بهتر است در این مورد اطلاعاتی داشته باشند. کمک گرفتن از مشاوره جنسی در این مورد می‌تواند بسیار موثر واقع شود و از بروز این بیماری پیشگیری کند.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.